Agrármérnök házaspárként kerestük a lehetőségét egy olyan termelő tevékenységnek, amelynek eredményességét nem elsősorban a meglévő tőke, illetve a rendelkezésre álló termőterület nagysága határozza meg, hanem amiben ki tudjuk teljesíteni a bennünk rejlő kreativitást, és a termelési folyamat végeredményeként egy olyan terméket tudunk átnyújtani, amely teljes egészében a mi munkánk gyümölcse, illeszkedik a Zselic természeti adottságaihoz, egészséges és különleges.

Szerettünk volna egy hosszú távon fenntartható, a természettel harmóniában lévő, hosszú évtizedekig termőképes ültetvényt létrehozni, amely három gyermekünk számára is hasznos lehetőségeket tartogat. Nem intenzív ültetvényt, sokkal inkább egy ligetet álmodtunk, ahol a növények számára kellő tér áll rendelkezésre, ahová jólesik besétálni, ahol úgy érezhetjük, hogy a részei vagyunk a zselici tájnak.

A húsos som (Cornus mas L.) számunkra sokkal több, mint egy növény: jelentős részt foglal el gondolatainkban, és számos tervünk mozgatórugója. Azt szeretnénk, ha minél többen megismernék ezt a fantasztikus gyümölcsöt, és a belőle készült termékeken keresztül egy kicsit minket is.

Fogadják szeretettel és fogyasszák egészséggel somból készült termékeinket!

Szilvia és Péter

Rólunk megjelent írások:

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/nemcsak-szorp-palinka-es-lekvar-keszulhet-a-gyumolcsbol...

https://magyarmezogazdasag.hu/2022/01/26/somliget-egy-regi-gyumolcsunk-reneszansza

https://www.sonline.hu/helyi-eletstilus/2022/06/somfagyi-valtja-a-citromot-boszenfan

https://www.sonline.hu/helyi-gazdasag/2022/08/som-szuret-zselicszentpalon

Rólunk megjelent videók: